José van Haasteren

Tai Chi/Kung  School: Dansstudio de Vloer

06-16230922
www.dansstudiodevloer.nl

Opleiding

Jouw inbreng, haar inspiratie!

Sinds 1981 beoefent José regelmatig Tai Chi. Ze leerde de korte vorm bij Ruud Westerkamp en Jos Horst, meester Chen, Chen Jing en Nelly Klabbers (Ben-Lo). Door les te gaan geven, kon ze samen met leerlingen de bewegingen doorgronden. Daarbij merkt José dat detailleren van de beweging de intentie verdiept. Ze blijft zelf in training met de Tai Chi stokvorm, elementen specialisatie en inzicht meditatie. Om de lessen gemakkelijk over te nemen volgt ze regelmatig lessen bij collega’s.

 

Dansstudio De Vloer

In Tai Chi is ze, als danseres, technisch in haar manier van lesgeven. Ze herleidt de bewegingen naar de oorspronkelijke zelfverdedigingsoefeningen.

Met Chi Kung werkt ze meer naar een innerlijke beleving toe, waarbij ze de vijf elementen gebruikt als uitgangspunt. Naast losse, meditatieve bewegingen geeft ze ook verschillende korte series, zoals de bal serie (uit Chinese ziekenhuizen), vogel reeksen, adem oefeningen en sterk energetische series. De lessen worden minimaal 3 weken herhaald zodat beginners het goed kunnen volgen.

In losse workshops ( vanaf 1,5 uur ) wordt vooral gewerkt aan teambuilding.
Haar ervaring met 50-plussers in verzorgende sectoren gebruikt ze om cursisten met een beperking secuur te begeleiden.

José is pas tevreden als ze jou thuis aan het oefenen krijgt, zodat je ontdekt welke bewegingen je in het dagelijks leven kan toepassen. Bijvoorbeeld afwassen, strijken, tillen en alleen doen wat nodig is. Ze kijkt uit naar jou als inspiratiebron in de les. Tot dan!