Ineke van der Linden

Tai Chi School: Ineke van der Linden

Tai Chi docent in Oosterhout
lindien@hetnet.nl
0162-429069

tai chi docent ineke vander lindenOpleiding

Sinds januari 2006 geef ik Chi Kung les. Ik ben Ineke van der Linden. Na jaren Tai Chi Quan- en Chi Kung lessen te hebben gevolgd, ontstond de wens mij te verdiepen in de Chinese gezondheidsleer. Ik heb de BOCAM basisopleiding gevolgd en de specialisatie Tai Chi Quan – Chi Kung docent. Daarna heb ik lessen gevolgd bij Thierry Alibert en verdiepingslessen bij Jos Horst. In 2006 heb ik in China 2 weken getraind bij professoren van de universiteit van Guilin.

 

Tai Chi School Ineke van der Linden

Essentieel voor mij is het gevoel van verbondenheid van de mens met de Aarde en de Hemel. Ik besteed veel aandacht aan goed aarden. Ik werk vanuit de natuurfilosofie van Tao, maak gebruik van de wisseling van de seizoenen. Het karakter van mijn les mag passen bij de energie van het betreffende seizoen. Het voelen van energie is een leidend principe. Chi Kung is een energetische bewegingsleer, waarbij de oefeningen van extern naar intern gaan; doel is uiteindelijk van binnenuit te bewegen. Daardoor kom je in contact met je lijf, met je gevoel.

 

Chi Kung vind ik zelf heerlijk om te doen en dit wil ik graag delen met anderen. Daarom geef ik elke week weer met veel plezier les.