Guo Lin Chi Kung; herstel van de balans tussen yin en yang

Gou Lin Chi Kung, ook wel Guo Lin Qigong, is een speciaal soort Chi Kung die in China is ontwikkeld als herstelprogramma voor kankerpatiënten die hun reguliere behandeling hebben afgesloten. Het bestaat uit eenvoudige bewegingen, mooie en zachte meditatieve loopvormen, ademhalingsbeoefening (windademhaling) en (zelf)massage op meridiaanniveau. Iedereen kan het leren. Beoefening zorgt dat het niveau van de witte bloedlichaampjes toeneemt (na chemo is dit aantal vaak verlaagd), de hormoonhuishouding hersteld en de stofwisseling verbeterd. Het lichaam wordt hierdoor sterker. En als het lichaam sterker wordt, wordt u ook mentaal en emotioneel sterker.

Met Guo Lin Chi Kung ga je met zachtheid (beoefening) het harde (ziekte, strijd) te lijf. En niets is zo sterk als de kracht van zachtheid. In de Traditionele Chinese Geneeskunde noemt men dat het herstel van de balans tussen yin en yang.

Chi Kung wordt ook geschreven als QiGong of Chi Gung. Vanwege de herkenbaarheid hanteren we op deze website de schrijfwijze: Chi Kung.