Chineng Chi Kung: de meest effectieve vorm van Chi Kung

Chineng Chi Kung zijn eenvoudige oefeningen, die je veel herhaalt. Het is een meditatie, waarbij lichaam, geest en Chi samenwerken. De bewegingen en de meditatie hebben een medisch, helend doel en werken kalmerend op geest en lichaam. Des te langer je Chi Kung beoefent, des te beter je geest en je lichaam tot rust komen waardoor je meer energie voelt in je lijf en om je heen.

Positieve effecten van Chineng Chi Kung

  • verbetert de kwantiteit en kwaliteit van je interne energie.
  • versterkt je controle over de geest en verheldert je bewustzijn.
  • stimuleert ontgifting van je lichaam.
  • maakt spieren en gewrichten soepel.
  • verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, waardoor het immuunsysteem verbetert.
  • verbetert de bloedsomloop en de spijsvertering.

Medische, wetenschappelijke achtergrond van Chineng Chi Kung
Dr. Pang Ming heeft de Chineng Chi Kung ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. Uit zijn decennia lange ervaringen als Tai Chi Chuan grootmeester en zijn enorme kennis van de Chinese en Westerse geneeskunde, bracht hij de belangrijkste elementen samen en verenigde die in Chineng Chi Kung.

Hij testte de gezondheidsmethode op- en met zijn patiënten en experimenteerde net zo lang tot hij het meest optimale resultaat verkreeg. Uiteindelijk heeft Dr. Pang Ming in 1988 het grootste medicijnloze ziekenhuis in de wereld opgericht: het Huaxia-Centrum. Meer dan 3.800.000 patiënten bezochten het centrum in de ruim 10 jaar dat het bestond. Deze verbleven er 24 tot 40 dagen en werden in die periode in de Chineng Chi Kung ingewijd. Ruim 180 verschillende ziektebeelden, waarvan vele levensbedreigend, werden in een groot onderzoek opgenomen. Resultaat: Bij ruim 90% van de cursisten trad een sterke verbetering op. Intussen is het succes van Chineng Chi Kung, ook buiten China steeds meer bekend aan het worden.

De oorspronkelijke benaming van deze vorm is “Zhineng Qigong”, maar ook wordt het omschreven als Chineng Qigong/ Qigung/ Chi Kung. Vanwege de herkenbaarheid hanteren we op deze website de schrijfwijze Chineng Chi Kung.