Anca Backx

Taich Qigong Prinsenbeek

076-888-5251

065-883-4944

taichi_nl@hotmail.com

anca backxIn 2004 was ik als Natuurkundedocent werkzaam op de Technische Universiteit van Boekarest en werkte tegelijkertijd in programmanagement. De hoge werkdruk die dit met zich meebracht, deed mij realiseren dat ik iets moest vinden om stress te verminderen en meer rust en balans in mijn leven te brengen. Ik vond iets dat letterlijk mijn leven veranderde: Tai Chi. In 2007 werd ik vice-kampioen tijdens de Nationale Roemeense kampioenschappen in Tai Chi and Taijijian (Tai Chi met zwaard) en sinds 2008 ben ik door het Roemeense Ministerie van Sport gecertificeerd Tai Chi instructrice. Sinds 2011 verzorg ik Tai Chi lessen in Prinsenbeek voor vereniging Taichi Qigong Prinsenbeek.

Ik onderwijs de traditionele Chinese yang stijl zoals ik die geleerd heb van mijn Tai Chi meester Cezar Culda die vele jaren in China Tai Chi gestudeerd heeft te midden van Tai chi meesters die de Yang Cheng Fu’s stijl aanhingen. Tai Chi is veel meer dan een manier van bewegen. Voor mij is het kunst, sport en een filosofie en ik deel dit graag met een ieder die hiervoor openstaat.

Lees over mij in de media >>

Over Tai Chi

Tai Chi (oftewel Taijiquan) is een traditionele bewegingskunst. Tai Chi helpt om gezond te zijn en te blijven en houd je vitaal. Het is de kunst van het opdoen van energie zonder dat dit moeite kost. Het is de kunst van meebuigen en uiteindelijk zegenvieren. Het is de kunst van de balans tussen Yin en Yang. Je vindt dit terug op verschillende niveau’s. Op fysiek niveau is Tai Chi een serie van oefeningen die het lichaam sterker en soepeler maken en de lichaams houding en balans verbeteren. Op een meer subtiel niveau bevordert Tai Chi de integratie van lichaam en geest. Hoewel Tai Chi in beginsel een martial art is, is het vooral populair vanwege haar bewezen positieve invloed op de gezondheid. Een Tai Chi beoefenaar ervaart een bovengemiddeld gevoel van ontspanning, innerlijke rust en kalmte. Hij of zij verwerft extra kracht en energie, is flexibeler, meer mobiel en beter in balans.

Bent U geïnteresseerd kom dan vrijblijvend kennismaken middels een proefles. Kijk op het lesrooster wanneer ik les geef.